Gevangenis te Gent

                   HomeOrganisatie BezoekGevangenisarbeidContact

Gevangenisarbeid

 

Bedrijven of aannemers die werk kunnen aanbieden aan de gedetineerden kunnen hiervoor contact opnemen met de werkhuisleider Manuel Barbiaux  op het nummer 09/234.67.80 
 
Gedetineerden kunnen in de gevangenissen onder andere werken in werkplaatsen. Zij kunnen daar verschillende soorten eenvoudig werk uitvoeren voor externe bedrijven. Als uw bedrijf beroep wilt doen op gevangenisarbeid biedt u dat heel wat voordelen: groot aantal werkkrachten, goedkope tarieven, professionele begeleiding door ervaren personeel, snelle leveringstijden, enz. Door werk te bieden aan gedetineerden, helpt u hen bovendien om hun detentietijd op een zinvolle manier door te brengen.

Werk bieden aan gedetineerden
De gevangenis te Gent beschikt over 6 ateliers en stelt ongeveer 220 gedetineerden tewerk.
De gevangenis levert alleen productie en verkoopt geen producten. De aannemers brengen de grondstoffen en komen na het productieproces de afgewerkte producten ophalen. De gedetineerden worden betaald per afgewerkt stuk.

Gevangenisarbeid biedt gedetineerden de mogelijkheid hun detentietijd op een zinvolle manier te besteden en brengt hen belangrijke professionele en sociale vaardigheden bij. De vergoeding die gedetineerden krijgen voor hun arbeid stelt hen bovendien in staat de schadevergoeding van de slachtoffers te betalen. Zij kunnen ook een spaarpotje aanleggen voor na hun invrijheidstelling en bijdragen tot de bestaansmiddelen van hun naaste familie. Natuurlijk kan het geld ook gebruikt worden om zaken aan te kopen uit de gevangeniskantine om het leven in detentie aangenamer te maken.
Zowel gevangenisarbeid als opleiding speelt een belangrijke rol bij de voorbereiding op de invrijheidstellingen en de re-integratie in de samenleving. Om op een evenwichtige manier tegemoet te komen aan de belangen van de maatschappij, het slachtoffer en de dader zetten de lokale afdelingen van de Regie voor gevangenisarbeid zich in om een omgeving te creŽren waarin de dader zijn competenties kan ontwikkelen.

Meer weten?
Als u werk wil bieden aan gedetineerden of als u meer wil weten over gevangenisarbeid, neem dan een kijkje op de website van de Regie voor Gevangenisarbeid . Ontdek hier welke soorten werk de gedetineerden kunnen uitvoeren en waar de werkplaatsen zich bevinden. 

 

 

Disclaimer